Tilbage

Overvejer du behandlingsalternativer til din nyligt diagnosticerede type 1-diabetes?

Køn Begge

Alder fra 18 til og med 30

BMI fra 17 til og med 28

Beregn din BMI her

Hvorfor er dette forsøg vigtigt?

Det medikament, der anvendes i forsøget, er beregnet på at forhindre immunsystemet i at angribe de celler i kroppen, som producerer insulin. Ved at stoppe eller bremse immunsystemets angreb kan medikamentet muligvis fremme insulinproduktionen hos patienter med et tidligt stadie af type 1-diabetes.

For folk med type 1-diabetes er der ikke nogen behandling tilgængelig, som kan kurere eller blot forbedre tilstanden. Den primære forhåndenværende behandling består i hyppige insulinindsprøjtninger. Mens insulin ofte er effektivt til at bekæmpe virkningerne af sygdommen, må type 1-diabetikere dagen igennem måle deres blodsukkerniveau. Derfor er der brug for behandlingsmuligheder, som kan forsinke eller forhindre den underliggende årsag til type 1-diabetes i immunsystemet.

 

Hvem kan deltage?

For at prækvalificere dig til forsøget skal du:

 • være mellem 18 og 30 år gammel
 • være blevet diagnosticeret med type 1-diabetes indenfor det sidste halve år
 • tage insulin

 


Hvad sker der, hvis du vælger at deltage?

Egnede patienter vil få i alt 4 indsprøjtninger på 6 uger. Resultatet af dette forsøg vil give os flere oplysninger om dette nye medikament og dets effekt på nyligt diagnosticeret type 1-diabetes.

Du skal også fortsat tage din daglige insulin. Din samlede deltagelse i forsøget varer ca. 24 uger, som omfatter screening, behandling og opfølgningsbesøg.

 

Du får:

Alle forsøgsrelaterede besøg, tests og medikamenter gratis. Desuden får du en godtgørelse på €300-€900 for din tid og transport.

 

Sådan ansøger du

Tilmeld dig på denne hjemmeside, og svar på nedenstående spørgsmål. Hvis du bliver udvalgt, vil en af de deltagende klinikker kontakte dig for at aftale en konsultation, og de vil også med glæde svare på eventuelle spørgsmål.

Det medikament, der anvendes i forsøget, er beregnet på at forhindre immunsystemet i at angribe de celler i kroppen, som producerer insulin. Ved at stoppe eller bremse immunsystemets angreb kan medikamentet muligvis fremme insulinproduktionen hos patienter med et tidligt stadie af type 1-diabetes.

Medicinalvirksomheder foretager denne slags forsøg for at indhente flere oplysninger om nye medikamenter, inden de sendes på markedet. Resultaterne af dette forsøg vil tilvejebringe flere oplysninger om medikamentets effektivitet. Din deltagelse i forsøget vil være et vigtigt bidrag til forskningen omkring type 1-diabetes i det tidlige stadie.

Imcyse er et klinisk bioteknologisk firma med hovedkvarter i Liège, Belgien, som blev grundlagt i 2010 som en spin-off fra det katolske universitet i Leuven (Katholieke Universiteit Leuven/KU Leuven). Imcyses mission er at udvikle nye, sygdomsspecifikke immunterapier til behandling og forebyggelse af alvorlige kroniske autoimmune, inflammatoriske og allergiske sygdomme.

Hvad er et klinisk forsøg?

 • Et klinisk forsøg er et videnskabeligt studie i, hvordan et nyt eller et eksisterende medikament, produkt, en fremgangsmåde eller behandling virker på folk.
 • Gennem kliniske forsøg kan læger finde nye og bedre metoder til at forebygge, opdage, diagnosticere, kontrollere og behandle sygdomme.
 • Alle kliniske forsøg er nøje overvåget og reguleret for at sikre deltagernes velbefindende.
 • Det er helt frivilligt at deltage i et klinisk forsøg, og det påvirker ikke den normale standard af den behandling, du modtager.

 

Hvad går forsøget ud på?

Som nyligt diagnosticeret type 1-diabetiker er du sandsynligvis i gang med at finde ud af behandlingsmuligheder, som kan hjælpe dig med at styre din sygdom. Du har fået diabetes, fordi din krops immunsystem er begyndt at angribe de celler i din bugspytkirtel, som hjælper med at producere insulin. I øjeblikket findes der ingen kur eller behandling, som kan ændre på virkningen af din type 1-diabetes, hvilket betyder, at du har brug for insulinindsprøjtninger til at regulere dit blodsukker. 

En mulighed, du kan overveje, er dette forsøg med et nyt medikament, som evalueres som en ”terapeutisk vaccine”. Denne type produkt har potentialet til positivt at påvirke kroppens fejlagtige immunrespons, som er årsagen til lidelsen eller sygdommen – i dit tilfælde type 1-diabetes.

Med dette forsøg ønsker lægerne primært at vurdere sikkerheden af tre forskellige doser af medikamentet på patienter, som for nylig er blevet diagnosticeret med type 1-diabetes. Man ønsker også at indsamle de første beviser på effektiviteten af denne nye behandlingsform. Formålet er også at sammenligne disse doser med et placebomiddel, som ligner det rigtige medikament – men uden aktive stoffer.

Egnede patienter vil få i alt 4 indsprøjtninger på 6 uger. Resultatet af dette forsøg vil give os flere oplysninger om dette nye medikament og dets effekt på nyligt diagnosticeret type 1-diabetes.

 

Hvad sker der under forsøget?

Inden du kan deltage i forsøget, bliver din egnethed vurderet. Hvis du godkendes, og du gerne vil deltage, bliver du vilkårligt udtrukket (som når man slår plat og krone) til at modtage indsprøjtninger af enten medikamentet eller placebomidlet. Du har 75 % chance for at få medikamentet og 25 % chance for at få placebomidlet.

Du fortsætter også med at tage din daglige insulin, som i øjeblikket er standardbehandlingen. Din deltagelse i forsøget varer ca. 24 uger i alt og omfatter screening, behandling og et opfølgningsbesøg.

Ved dine klinikbesøg under forsøget vil læger og andet personale, som er med i forsøget, også udføre forskellige tests og prøver for at tjekke dit helbred og fremskridtene. Nogle af disse tests og prøver omfatter, men er ikke begrænset til:

 • Gennemgang af din type 1-diabetes og øvrige sygdomshistorie
 • Måling af vitalparametre
 • Fysiske undersøgelser
 • Indsamling af blod- og urinprøver
 • Undersøgelse af injektionssted
 • Gennemgang af din insulinbrug
 • Gennemgang af den medicin, du tager
 • Gennemgang af eventuelle bivirkninger

 

Hvis du vælger at deltage i forsøget, kan du springe fra, når du vil. Hvis du vælger at springe fra forsøget, vil lægerne og det øvrige personale bede dig om at få foretaget nogle tests og prøver, så de kan evaluere dit velbefindende.

 

Hvilke risici og fordele er der forbundet med dette forsøg?

Som det er tilfældet ved alle forskningsforsøg, kan det være, at din type 1-diabetes  forbedres, men også at den ikke forbedres som et resultat af din deltagelse i forsøget. Medikamentet er ikke tidligere blevet afprøvet på mennesker ved forsøg. Derfor kender man ikke til alle bivirkninger. 

Det er muligt, at du kan opleve bivirkninger i forbindelse med dette forsøg. Nogle af de mest almindelige bivirkninger i forbindelse med indsprøjtninger er rødme, betændelse og hævelse omkring injektionsstedet – det svarer ganske godt til, hvad der sker ved almindelige vaccinationer. Forsøgspersonalet giver dig en fyldestgørende liste over kendte bivirkninger i forbindelse med dette produkt.

Da kliniske forsøg kan påvirke deltagernes sundhed og velbefindende, vil du blive nøje overvåget i forbindelse med dette forsøg. Forskerne har designet en fremgangsmåde til forsøget, som forklarer procedurerne i forbindelse med forsøget i alle detaljer. Et uafhængigt vurderingspanel, der er ansvarligt for deltagernes velbefindende, har gennemgået og godkendt denne fremgangsmåde og krævet, at den følges til punkt og prikke.

Hvad nu, hvis jeg har spørgsmål?

Forsøgspersonalet er altid parate til at svare på eventuelle spørgsmål eller tvivl, du måtte have i forbindelse med forsøget eller det anvendte medikament.

Du vil modtage en e-mail, som du skal bekræfte

 • Mand
 • Kvinde

Din højde eller din vægt repræsenterer ikke et realistisk resultat

Din højde eller din vægt repræsenterer ikke et realistisk resultat

 • Jeg giver hermed mit samtykke til behandlingen af mine personlige data som fastsat i: Erklæring om privatlivets fred

  ERKLÆRING OM PRIVATLIVETS FRED
  April 2018
  www.link2trials.dk

  Link2Trials respekterer privatlivet af brugerne af deres website. Vi behandler personlige data kun til det formål, de blev oplyst til, og i overensstemmelse med Persondataloven.

  Om os

  Link2Trials er databehandleren for dine personlige data iht. Persondataloven.

  Vores kontaktdetaljer er:
  Link2Trials B.V.
  Dutch Chamber of Commerce (KvK): 32122355

  Hvilke data indsamler vi?
  Når du registrerer en konto, vil du blive bedt om at udfylde data.

  • Vi beder om navn, adresse, postnummer og by for at kontakte dig, f.eks. i forbindelse med aftaler eller for at sende dig oplysninger.
  • Desuden har vi brug for dit telefonnummer for at kontakte dig og sende dig en meddelelse med en påmindelse.
  • For at oprette din konto beder vi om din e-mail-adresse. Vi har også brug for denne oplysning for at kontakte dig via e-mail, f.eks. for at sende dig e-mails med bekræftelser og påmindelser. Desuden sender vi e-mails for at informere dig om nye forsøg.
  • Vi har brug for adresse, postnummer og by for at vise lokale forsøg eller undersøgelser inden for en bestemt radius.
  • Din tidszone og placering behandles for at vise dig den korrekte tid og det korrekte sprog.
  • Din IP-adresse behandles for at beskytte din konto.

  Disse personlige data er nødvendige for den tiltænkte og faktiske gennemførelse af en aftale. Uden disse oplysninger vil vi ikke være i stand til at indgå en aftale eller bruge dig som en forsøgsperson. Desuden beder vi om dit forudgående samtykke til behandlingen af disse data.

  Forskningsformål: ‘særlige personlige data’
  Desuden anmodes der om bestemte oplysninger til forskningsformål for at konstatere, om du er egnet til det pågældende forsøg, og for at gennemføre undersøgelsen. Disse oplysninger omfatter personlige data mht. til køn, alder, etnicitet, uddannelsesniveau, brug af lægemidler, fertilitet, højde og vægt, alkoholforbrug, rygevaner og andre medicinske data og/eller andre data vedrørende dit helbred.

  En stor del af disse oplysninger er ‘særlige personlige data’ iht. Persondataloven. Da disse oplysninger er følsomme, behandler vi dem med omhu Disse data vil kun blive behandlet med dit udtrykkelige samtykke.

  Hvem deler vi dine personlige data med?
  Dine personlige data kan blive leveret til tredje parter, der påtager sig en del af behandlingen på vegne af Link2Trials. F.eks. bruger vi en ekstern part til at levere dedikeret hosting af dine personlige data. Denne part er certificeret til at lagre medicinske data og en databehandler iht. Persondataloven.

  Når du har tilmeldt dig til en bestemt undersøgelse eller et bestemt projekt, deles dine personlige data med forskningsinstitutioner, som måske vil kontakte dig vedrørende deltagelse i forsøg eller undersøgelser.

  Vi kontrollerer forinden, om disse organisationer er anerkendte organisationer og dermed overholder de nationale love og bestemmelser. Disse parter vil have adgang til de personlige data for deres undersøgelser. Principielt vil dine personlige data kun blive givet videre til forskningsinstitutioner i dit hjemland.

  Beskyttelse af dine personlige data
  Vi har taget passende tekniske foranstaltninger for at beskytte dine personlige data mod tab eller andre former for ulovlig behandling. Disse foranstaltninger sørger for et sikkerhedsniveau, der er passende for de data, vi behandler. Vi sørger for, at kontoen bruger en sikker/krypteret SSL-forbindelse. Desuden bruger vi tofaktorgodkendelse og krypterer din adgangskode.

  Cookies
  Cookies bruges til at sikre, at dette website fungerer så godt som muligt og for at tilpasse indholdet af reklamer optimalt til dine præferencer.

  En cookie er en lille fil, der sendes af vores website og placeres på perifere enheder af din browser. De oplysninger, der lagres i en cookie, kan blive returneret til vores website, når du besøger websitet igen.

  Reklamecookies
  For at gøre reklamer tilgængelige placeres der Facebook-cookies (Facebook Custom Audience, Facebook Impressions og Facebook Pixel) via dette website. Disse cookies sørger bl.a. for, at der vises reklamer, som er mere relevante for dig. Yderligere oplysninger om Facebook-cookies findes på: [https://www.facebook.com/policies/cookies/].

  Analytiske cookies
  Vi bruger analytiske cookies for at finde ud af, hvordan besøgende bruger dette website, så vi kan optimere brugen af websitet. Til dette formål placeres der cookies fra Google Analytics via dette website. Yderligere oplysninger om politikken af Google Analytics findes på: [https://www.google.nl/intl/nl/policies/privacy/].

  Sociale medier
  Vi ønsker at gøre det så let som muligt for dig at dele indholdet af vores website via sociale medier. Derfor leverer vi en række knapper for sociale medier. For at muliggøre informationsdeling via disse sociale mediekanaler placeres AddThis-cookien. Yderligere oplysninger om privatlivspolitikken af AddThis findes på: [http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy].

  For at muliggøre informationsdeling via Facebook placeres der også flere Facebook-cookies, inkl. Facebook Connect, Facebook Social Plugin og Facebook Social Graph.

  Links
  Dette website indeholder links og knapper for sociale medier, der fører til eksterne websites. Ved at klikke på et link eller en knap for sociale medier kommer du til et website udenfor dette website. Disse eksterne websites vil muligvis bruge cookies. Se erklæringen om cookies eller privatlivets fred for det pågældende website.

  Opbevaringsperiode
  Vi opbevarer ikke dine data længere end til det formål, de blev modtaget til.

  Principielt lagres dine personlige data, indtil du annullerer din konto hos os. Når du annullerer din konto, slettes de personlige senest inden for 72 timer.

  Vi beder inaktive konti om at genaktiveres kontoen via e-mail. Personlige data i konti, som har være inaktive i mere end 10 år, slettes efter denne periode.

  De ovennævnte perioder gælder, medmindre der findes yderligere lovmæssige forpligtelser, der kræver, at vi lagrer dataene eller holder dem tilgængelige længere.

  Rettigheder
  Du har ret til at inspicere dine personlige data og ret til at korrigere dine personlige data. Hvis du vil vide, hvilke af dine personlige data vi behandler, kan du sende en skriftlig Data Subject Access Request (DSAR - dataemneadgangsanmodning). Hvis dine data er forkerte, ufuldstændige eller irrelevante, kan du bede os skriftligt om at ændre eller supplere dine data.

  Hvis du har givet os dit samtykke til behandling af bestemte af dine data, har du altid ret til at trække dette samtykke tilbage. Tilbagetrækningen af dette samtykke har ingen indflydelse på lovligheden af vores behandling på grundlag af dit samtykke, der fandt sted inden denne tilbagetrækning.

  Desuden har du ret til at få dine personlige data slettet, ret til at begrænse deres behandling og ret til at gøre indsigelse mod deres behandling. Desuden har du ret til at overføre dine data eller gøre dem overførbare (den såkaldte ‘ret til dataportabilitet’). Du kan også sende en skriftlig anmodning til dette formål.

  ‘Skriftligt’ omfatter i denne forbindelse e-mail. Du kan e-maile din anmodning til os på helpdesk@link2trials.com. Vi vil behandle din anmodning inden for fire uger.

  Du har også ret til at klage over den måde, vi håndterer dine data på. Du kan sende klager af denne art til Datatilsynet.

  Ændringer
  Vi forbeholder os ret til at ændre denne erklæring om privatlivets fred. Ændringerne træder i kraft på den dato, der er meddelt for deres ikrafttræden.

Mange tak! Vi har modtaget din ansøgning! . Du vil modtage en e-mail, som du skal bekræfte. Du vil få et svar inden for få uger
Der er sket en fejl. Du bedes forsøge igen eller kontakte Link2Trials
Andre forsøg som måske også interesserer dig
 • Ingen matchende forsøg